<atom:link rel="self" type="application/rss+xml" href="http://storvretaibk.wd6.se/Templates/Default.aspx?rss=1/a-laget/staben__22?rss=1" /> <link>http://storvretaibk.wd6.se/Templates/Default.aspx?rss=1</link> <description /> <generator>Cavagent CMS</generator> <item> <title>Henrik Stenberg: Blir riktigt bra http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/henrik-stenberg-blir-riktigt-bra__4550

Adam Troy 25/6-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/henrik-stenberg-blir-riktigt-bra__4550 Sun, 25 Jun 2017 20:19:46 GMT Fredrik Lindholm: Kommer vara otroligt starka i år http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/fredrik-lindholm-kommer-vara-otroligt-st__4546 – Det var en väldigt tuff vecka med åtta träningar på sex dagar alla var stenhårda men det var bra för oss, vi behövde det, säger Fredrik Lindholm.

Men det fortsätter?
– Ja, vi slappnar inte av nu, det är ny vecka så bara att börja om igen.

Vad ger alla pass?
– Styrka, snabbhet, allt! Det är viktigt för oss att hålla igång och bibehålla styrka under säsong så det är bra att vi bygger upp den mycket nu, säger Fredrik Lindholm.

Kommer detta vara det bäst tränade Storvreta någonsin?
– Det är stor möjlighet till det faktiskt. Vi har ju fått individuella pass och de har ju special sytt de för oss så vi ska bli starkare och hålla oss skadefria en hel säsong så vi kommer vara otroligt starka i år.

Annars är det Summercamp som gäller nästa vecka?
– Jajamän, det är alltid roligt att ha Summercamp och träffa många nya kids som älskar innebandy precis som oss så det blir kul! Säger Fredrik Lindholm.

På söndag är det incheckning på för Storvreta Summercamp och SSL-spelarna ser fram emot en härlig innebandyvecka på IFU Arena med deltagarna i Storvreta Summercamp.


Adam Troy 21/6-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/fredrik-lindholm-kommer-vara-otroligt-st__4546 Wed, 21 Jun 2017 13:25:49 GMT
Bildsvep från morgonpasset http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/bildsvep-fran-morgonpasset__4544 SSLpaUPmorgon_016.JPG

SSLpaUPmorgon_019.JPG

SSLpaUPmorgon_024.JPG

SSLpaUPmorgon_028.JPG

SSLpaUPmorgon_032.JPG

SSLpaUPmorgon_042.JPG

SSLpaUPmorgon_054.JPG

SSLpaUPmorgon_057.JPG

SSLpaUPmorgon_071.JPG

SSLpaUPmorgon_080.JPG

SSLpaUPmorgon_091.JPG

Adam Troy 19/6-2017


Bildsvep från morgonpasset

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/bildsvep-fran-morgonpasset__4544 Mon, 19 Jun 2017 08:07:28 GMT
Jimmie Pettersson: Förhoppningsvis får de någon korv i alla fall http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/jimmie-pettersson-forhoppningsvis-far-de__4541

Adam Troy 17/6-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/jimmie-pettersson-forhoppningsvis-far-de__4541 Sat, 17 Jun 2017 10:09:41 GMT
Alexander Rudd: Ingen aning om vad det är http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/alexander-rudd-ingen-aning-om-vad-det-ar__4539 – Jodå det går bra, det är en 1100 packet så det tar sin lilla tid men vi går framåt, säger Alexander Rudd.

Men det här börjar bli en klassiker?
– Det är väl tredje året i rad som föreningen gör det, damlaget gjorde det ifjol, det är ett bra sätt att få in pengar till klubben och ett fint samarbete med en av våra samarbetspartner, Andersson & Tillman.

Har du någon favoritkorv?
– Jag har ju fastnat lite för det här kolbász, jag har ingen aning om vad det är med jag tycker är ett coolt namn så jag måste testa den, säger Alexander Rudd.

Blir det mycket grillning i sommar?
– Ja, det blir det! Jag brukar inte grilla så mycket korv men man får ju göra det nu, säger Alexander Rudd.

Hur går det annars med försäsongen?
– Det går bra. Vi är inne i den tuffaste veckan nu på försäsongen. Vi började imorse med ett morgonpass sen så har vi sju pass till fram till på lördag med dubbla pass torsdag och lördag så det är bara att bita i.

Hur funkar det för dig på morgonpassen?
– De är tunga naturligtvis, det är väl ingenting att hymla om. Jag kämpar på, jag känner mig döende varje morgon, säger Alexander Rudd.

Skönt bryta av med lite korvpackning kanske?
– Ja, jag gör ju hellre det här än tränar på morgonen, så mycket kan jag ju säga.

Fotnot: kolbász har visat sig vara en kryddig ungersk korv med bland annat vitlök.

Adam Troy 15/6-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/alexander-rudd-ingen-aning-om-vad-det-ar__4539 Thu, 15 Jun 2017 10:42:07 GMT
“Alla ska trivas och tycka det är kul att komma hit” http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/alla-ska-trivas-och-tycka-det-ar-kul-att__4537 – Det har gått bra! I början var det tufft men, det var det för alla, men sista 8–9 veckorna måste jag säga att det gått mycket bättre, det har jag också framfört till IFU och de är tacksamma för den kritiken, det har funkat jättebra på slutet, säger arrangemansansvarige Niklas Fjärstedt.

Flytten från Fyrishov till IFU Arena har varit tuff. Med en ny arena innebär det nya rutiner för alla och det har varit en invecklad process att gå i mål med.

–  Det var jobbigt i början för ingen visste vad man skulle göra. Alla sprang som yra höns och ingen hittade någonting men när alla kommit i rollerna så behövde man bara ha ett övergripande öga så att ingenting glöms bort. Det har varit kul, jag är stolt att jobba med det här gänget, alla ställer ju upp frivilligt, säger Niklas Fjärstedt.

– Jag tycker det gått jättebra även om det har varit väldigt mycket inlärning i att lära känna arenan. Vi har upptäckt nya saker hela tiden så folk har ju fått visa ett större mått tålamod än tidigare då alla rutiner var väldigt inkörda i den tidigare arenan, säger marknadschef Robert Andersson.

Robert Andersson betonar vikten av arrangemansgruppen. Han berättar sedan att det är många i arrangemangsgruppen som varit med väldigt länge och lagt många år på att vara med och bygga upp Storvreta IBK:s arrangemang till att ligga i Sverigetoppen.

– Jag tror att alla har roligt och det är egentligen hela målsättningen för gruppen. Min målsättning har alltid varit att alla ska trivas och tycka det är kul att komma hit. Då blir det ju också ett bra bemötande mot de som kommer hit. Trivs man och har roligt så agerar man därefter också, säger Niklas Fjärstedt.

Är du taggad inför en ny säsong?
– Ja, även om jag vill fördela lite av ansvaret runt om i organisationen, det här det är min ambition i alla fall. Det ska finnas någon som är arrangörsansvarig högre upp som har det totala ansvaret, sen ska man ha tre eller fyra olika ben som sköter sig själva. En runtom den del som jag skött om runt plan, en del som sköter kassan och en del som sköter kiosk och försäljning. De ska vara fristående grupper som jobbar under ett totalt paraply, säger Niklas Fjärstedt.

Inför nästa säsong är Niklas Fjärstedt tydlig med vad man ska förvänta sig när man kommer till IFU Arena för att se Storvreta IBK spela i SSL. Fart och fläkt, ett bra intro och en bra stämning runtomkring. Redan när man kommer innanför dörrarna så ska man veta att man är på en Storvretamatch.

Vill du vara med och bidra till att Storvreta IBK:s matcharrangemang fortsätter att vara bäst i Sverige? Maila marknadschef Robert Andersson på robert@storvretaibk.se.

Adam Troy 14/6-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/alla-ska-trivas-och-tycka-det-ar-kul-att__4537 Wed, 14 Jun 2017 07:45:35 GMT
Victor Andersson: Har varit lite för ivrig http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/victor-andersson-har-varit-lite-for-ivri__4533

Adam Troy 12/6-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/victor-andersson-har-varit-lite-for-ivri__4533 Mon, 12 Jun 2017 08:46:06 GMT
Tobias Gustafsson: Kanske är på väg åt rätt håll! http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/tobias-gustafsson-kanske-ar-pa-vag-at-ra__4531 – Det har blivit en hel del tid på gymmet och ute i spåret! Vill ju inte hamna efter de andra så då gäller det att ligga i. Sedan har det varit mycket planerande kring själva flytten till Uppsala. Idag kan jag få klart med boende, vilket jag gärna vill, så att jag kan komma upp och träna med laget och bekanta mig med staden, berättar Tobias Gustafsson.

Annars uttagen till World Games, hur stort är det?
– Att bli uttagen till World Games är väldigt stort! Häftigt och ärofyllt att få vara med på ett sådant evenemang och jag hoppas att det kommer hjälpa innebandyn till sitt mål att bli en OS sport. Sedan, i och med att det är färre spelare som får åka, så är konkurrensen ännu högre vilket gör det hela än större att bli uttagen.

Och med i All-Star Games, hur var den upplevelsen?
– All-Star Games var verkligen nått nytt, ett väldigt roligt event som överträffade mina förväntningar! Det är bara att lyfta på hatten för Jonas Thomsson och hans crew som fick ihop allting, fortsätter han.

Du passade på att visa rejält målsinne?
– Ja, det blev några mål, avsluten är nått jag försöker utveckla så det kanske är på väg åt rätt håll!

Kan vi räkna med lite snygga mål i höst?
– Det kan vi räkna med, avslutar Tobias Gustafsson.

Idag är det 50 dagar till innebandyns nästa steg World Games, ett viktigt steg mot OS. Fyra från Storvreta IBK kommer att finnas med i svenska landslaget som jagar VM-revanch.


Adam Troy 7/6-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/tobias-gustafsson-kanske-ar-pa-vag-at-ra__4531 Wed, 07 Jun 2017 11:42:01 GMT
Valdemar Ahlroth: Går på moln http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/valdemar-ahlroth-gar-pa-moln__4530

Adam Troy 5/6-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/valdemar-ahlroth-gar-pa-moln__4530 Mon, 05 Jun 2017 16:26:54 GMT
Valdemar Ahlroth klar för Storvreta IBK! http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/valdemar-ahlroth-klar-for-storvreta-ibk__4529 – Det är helhetsbilden så gör att jag väljer Storvreta. Jag får möjlighet till en fortsatt utbildning som jag påbörjat i Växjö samtidigt som jag kommer till ett lag som jag tror mycket på och som kommer gå långt. Sen kommer jag till en förening som jag följt sen jag var liten och det kommer bli väldigt häftigt att spela för dem, säger Valdemar Ahlroth.

Vad kommer du att bidra med?
– Jag kommer bidra med en spetskvalité som jag tror saknas i Storvreta och som jag inte tror många andra i SSL besitter. Och jag hoppas det kan ta Storvreta till en högre höjd.

Men vilket mål ska laget ha?
– Det är inget snack om att vi går för SM-guldet.

Vad tror du kommer att krävas för SM-guld?
–  Att vi håller en jämn nivå över tre formationer och att vi sätter formtoppen till slutspelet. Sen måste vi också göra an stabil säsong som gör att vi hamnar i en bra sits inför slutspelet, säger Valdemar Ahlroth.

Kommer du gå in med några personliga mål?
–  Mina personliga målsättningar är att ta ytterligare kliv och göra en starkare försäsong än tidigare sen vill jag komma topp tio i poängligan och bidra till att Storvreta kommer till den SM-final vi vill spela.

Hur blir det att få IFU Arena som hemmaarena?
–  Det kommer bli häftigt! Jag är vann vid att spela i Växjö som har en fin hall och det ska bli skönt att komma till ett lag, och en stad, där man får riktigt bra förutsättningar, säger Valdemar Ahlroth.

Valdemar Ahlroth kommer att presenteras på Ultimate Performance nu på måndag 5e juni klockan 9:00 då han signar kontraktet och drar på sig tröjan. Alla intresserade är välkomna för att hälsa på Storvreta IBK:s senaste nyförvärv.

Adam Troy 2/6-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/valdemar-ahlroth-klar-for-storvreta-ibk__4529 Fri, 02 Jun 2017 17:01:02 GMT
Victor Andersson prisad med stipendium från Uppsala Universitet! http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/victor-andersson-prisad-med-stipendium-f__4525 Stipendiets syfte är att uppmärksamma goda förebilder inom Uppsala Universitet som påvisar möjligheterna att kombinera högre studier med utövandet av elitidrott och består av 25 000 kr.

– Det är alltid roligt att bli uppmärksammad när man gör bra saker och att bli tilldelad ett stipendium är ju en bekräftelse i sig på att man gör det, i detta fall idrottsmässigt i kombination med studier. Samtidigt är det ingen hemlighet att vi innebandyspelare inte blir ekonomiskt oberoende av våra idrotter så ett extra tillskott i kassan som möjliggör mer tid till träning uppskattas extremt mycket, berättar Victor Andersson.SIBKvsDalenKF3_213.jpgHur har du lyckats kombinera Universitetsstudier med elitidrott?
– För mig har det fungerat bra redan från dag ett då studier är väldigt flexibelt rent tidsmässigt, missar jag något på grund av träning eller match går det alltid att läsa in. Sen som idrottare har man mycket dötid på långa bussresor och då är det inte svårare än att ha med sig datorn och böckerna och läsa på bussen. Däremot är det mycket eget ansvar men det har som sagt fungerat bra för mig att ha det på det viset.

Vad har du för tips för framtida studenter som vill göra samma resa?
– För studenter så skulle de väl bli att börja idrotta om man vill göra samma resa. Annars är det svårt att få ett elitidrottsstipendium. Tips till idrottare skulle vara att börja studera, man vet aldrig när karriären tar slut så det är sunt att tänka på den civila karriären också, avslutar Victor Andersson.
SIBKvsDalenKF3_391.jpg
De som fått stipendiet är:
• Victor Andersson, studerande på Grundlärarprogrammet och aktiv inom innebandy i IBK Storvreta. Har som elitspelare bland annat vunnit fyra SM-guld, tre Europacup-guld och ett VM-silver i Student-VM.

• Moa Mattsson, studerande på Civilingenjörsprogrammet system i teknik och samhälle och aktiv inom fotboll i IK Uppsala Fotboll. Har spelat 14 landskamper i F15-F19 landslag, sju säsonger i Elitettan och Norrettan och är 2017 lagkapten i IK Uppsala Fotboll.

• Sofia Mossberg, studerande på Juristprogrammet och aktiv inom friidrott i Falu IK Friidrott. Har vunnit flera junior-SM-medaljer i 60 och 100 m häck samt haft olika landslagsuppdrag, bland annat junior-EM i Italien och Nordisk-Baltiska mästerskapen.

• Oliver Jonsson, studerande på Masterprogram i Business & Management och aktiv inom basket i Uppsala Basket. Har spelat på elitnivå sedan 2009 och har bland annat vunnit SM-silver med Uppsala Basket säsongen 2014/2015.

Stipendierna delas ut under välkomstmottagningen för nya studenter i höst.

Adam Troy 30/5-2017


Victor Andersson prisad med stipendium från Uppsala Universitet!

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/victor-andersson-prisad-med-stipendium-f__4525 Tue, 30 May 2017 09:28:45 GMT
“Det här behöver vi” http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/det-har-behover-vi__4523

Läs om eventen på All-Star Games hemsida här.

Lag Nord:
Albin Sjögren
Alexander Rudd
Måns Parsjö Tegnér
Johan Rehn
Amanda Delgado Johansson
Calle Kostov-Bredberg
Anna Wijk
Rasmus Enström
Alexander Galante Carlström
Patrik Hagberg
Moa Tschöp
Cornelia Fjällstedt
Emil Johansson
Andreas Stefansson
Ketil Kronberg
Mattias Hedlund
Simon Götz

Lag Syd:
Viktor Klintsten
Tobias Gustafsson
Filip Stenmark
Jon Hedlund
André Andersson
Pontus Karlsson
Stephanie Boberg
Max Wahlgren
Simon Jirbeck
Lisa Carlsson
Valdemar Ahlroth
Niklas Ramirez
Ida Sundberg
Mickael Karlsson
Daniel Calebsson
Billy Nilsson

Adam Troy 28/5-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/det-har-behover-vi__4523 Sun, 28 May 2017 06:28:25 GMT
Dags för All-Star Games! http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/dags-for-all-star-games__4522 Alexander Rudd, Viktor Klintsten, Albin Sjögren, Mattias Samuelsson och Tobias Gustafsson kommer allihopa vara på plats i Stockholm när All-Star Games drar igång med skills competition 16:00 idag.

Ett stort antal biljetter har sålts till eventet och frågan är om det till och med kan bli fullsatt i Eriksdalshallen. Har man inte möjlighet att ta sig till hallen så kan man se eventet online via webbsändning.

Läs mer på den officiella hemsidan här.

Adam Troy 27/5-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/dags-for-all-star-games__4522 Sat, 27 May 2017 10:11:22 GMT
Albin Sjögren: Jag vill utmana Alexander Rudd http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/albin-sjogren-jag-vill-utmana-alexander-__4520 Läs mer om eventet och boka biljett här.

– Jag har inte så stora förväntningar. Det är första någonsin så man vet inte hur det kommer bli. Men jag tycker att det är ett riktigt bra initiativ så det ska bli kul.

Varför tror du att du kom med?
– För att jag färgade håret. Det var ett lyckat drag från min sida. Skills vettefan om jag har men nånting i verktygslådan kan jag nog ta fram, fortsätter Albin Sjögren.

Vilka skills-tävlingar skulle du vilja se?
– Speedshooting och strafftävling hade varit roligt. Springtävling är en bra grej, inget för mig dock men för de som kan springa.SF4SIBKvsFalun_358.jpgVem skulle du vilja utmana och i vad?
– Jag vill utmana Alexander Rudd i backhandskott, jag tror jag kan skrälla där.

Varför ska man komma till Eriksdalshallen på lördag?
– Det kommer bli en rolig dag. Vi spelare kommer bjuda på oss själva och man får se oss spelare visa upp jävligt sköna moves.

Läs mer om eventet och boka biljett här.

Adam Troy 26/5-2017


Albin Sjögren: Jag vill utmana Alexander Rudd

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/albin-sjogren-jag-vill-utmana-alexander-__4520 Fri, 26 May 2017 12:33:15 GMT
Fyra från Storvreta IBK till World Games! http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/fyra-fran-storvreta-ibk-till-world-games__4521 Viktor Klintsten, Tobias Gustafsson, Mattias Samuelsson och Robin Nilsberth är uttagna från Storvreta IBK.

- Redan när jag tog ut bruttotruppen hade jag i åtanke att det kommer att handla om rutin från stora matcher och VM-turneringar när jag tar ut den slutgiltiga truppen. När vi ska spela så många matcher på få dagar kommer det krävas mycket av spelarna, säger Mikael Hill i en pressrelease.WFC2016FinalSWEvsFIN_337.jpgThe World Games är ett steg mot att innebandyn ska kunna bli en OS-gren i framtiden och Sverige vill visa att innebandyn från dess bästa sida.

- TWG är jättestort. Det är ett fantastiskt evenemang med flera tusen aktiva som delar. Att få vara en del av det kommer sannolikt bli ett minne för livet, och att uppleva de här matcherna kommer att bli otroligt häftigt. Men också att vistas i en miljö med elitidrottare från hela världen blir mäktigt. Det är något jag ser fram emot, fortsätter Mikael Hill.

Noterbart är att matchtiden kommer vara 3x15 minuter och att varje nation får ta ut tolv utespelare och två målvakter.WFC2016SemiSWEvsSWI_196.jpgSå här har Mikael Hill kommenterat Storvreta IBK:s uttagna spelare:

Viktor Klintsten, Storvreta IBK
- Det är en spelare som har visat på klubblagsnivå att han tar klivet upp i de stora matcherna. Han hade ett fantastiskt 2016 med SM- och Champions Cup-guld. Viktor gjorde bra ifrån sig i Euro Floorball Tour i Växjö i höstas. Det ska bli spännande att se honom i internationell miljö igen.

Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
- Han har vuxit ut till en världsback. En av VM-finalens allra bästa spelare och gjorde en enormt bra insats i Euro Floorball Tour i april.

Robin Nilsberth, Storvreta IBK
- Det är en av de stora ledarna i landslaget. Han kan landslaget perfekt. Spelet, gruppen, allt. Han är jätteviktig för oss.

Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
- Han är truppens äldsta spelare, som personifierar ett modernt backspel främst av alla. Han är en väldigt bra ledartyp.WFC2016SWEvsGER_131.jpg

Läs mer på innebandy.se här.

Hela truppen och spelschema:
Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen

Utespelare
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Johannes Larsson, IBF Falun
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Johan Samuelsson, Unihockey Tigers Langnau
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
Jonas Svahn, IBK Dalen

Spelschema:
Sverige-USA, 28 juli 12.00
Sverige-Schweiz, 28 juli 20.00
Semifinal, 29 juli 14.30/17.00

Adam Troy 26/5-2017


Fyra från Storvreta IBK till World Games!

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/fyra-fran-storvreta-ibk-till-world-games__4521 Fri, 26 May 2017 06:37:15 GMT
Mattias Samuelsson: Allt går om man vill! http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/mattias-samuelsson-allt-gar-om-man-vill__4519 Vad tycker du är viktigt för att bli en bra innebandyspelare?
─ Jag tycker det är viktigt att man har ett mål med sitt idrottande. Har man en målsättning så blir det enklare att träna hårt för att ta sig dit man vill. Sikta högt och lågt inget stoppa dig! Berättar Mattias Samuelsson.

Vad ska man förvänta sig när man har dig som tränare?
─ Man ska förvänta sig ett roligt pass där man får lära sig något. Tycker också det är viktigt att man vågar fråga oss instruktörer om man undrar något, allt för att få ut så mycket som möjligt av vårt Summercamp. 

Vad har du för roliga Storvreta Summercamp minnen?
─ Många såklart. Men det man kanske minns speciellt är att jag en gång i tiden var instruktör åt Albin Sjögren. Nu är det länge sen, men det är ändå häftigt att en spelare som en gång i tiden var deltagare på Storvreta Summercamp nu spelar i Storvreta IBK. Allt går om man vill!

Vad har du för hälsning till deltagarna?
─ Se till att vara utvilade för nu jäklar ska det tränas, avslutar han med ett skratt.

Sista anmälningsdag är 29 maj!

Läs mer och anmäl er här!

Adam Troy 24/5-2017


Mattias Samuelsson: Allt går om man vill!

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/mattias-samuelsson-allt-gar-om-man-vill__4519 Wed, 24 May 2017 10:26:15 GMT
Storvreta IBK skriver 2-års kontrakt med Rasbo-forwarden Michael Jansson http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/storvreta-ibk-skriver-2-ars-kontrakt-med__4518 Michael Jansson är glad för fortsättningen med Storvreta IBK och ser fram emot nya spännande utmaningar:

─ Det skall bli jättekul att få fortsätta med SSL-utmaningen under de kommande två säsongerna och att få möjligheten att fortsätta utvecklas i en så stark tränings- och matchmiljö som Storvretas. Det skall bli kul att få komma närmare de etablerade Storvretakillarna som har tagit emot mig på ett jättebra sätt, uttalar Michael Jansson

─ Jag skall fortfarande jobba med det fysiska och bli starkare och jag skall utveckla min spelförståelse, så att jag kan hantera passningar i högre tempo. Sedan får jag fortsätta slipa på skottekniken och så i övrigt våga ta för mig, avslutar Michael Jansson.

Storvreta IBKs chefstränare Stefan Forsman är riktigt glad över nya kontraktet med Micke Jansson:

─ Det känns mycket bra med ett nytt avtal, som dessutom byggs upp på en ny dubbel licens, som kommer garantera Micke speltid. Det är viktigt för en ung kille, där SSL-belastningen stundtals kommer bli mycket tuff och formen kommer gå upp och ned. Han tog sig redan långt förra säsongen och skall nu upprepa och ta nya steg, säger Stefan Forsman och fortsätter

─ Micke Jansson är en mycket stor talang med ett fantastiskt bra huvud, han är en utpräglad målskytt och håller nu på att bygga upp sig fysisk. Han är orädd och kommer gå in i närkamperna. Vi måste vårda honom som den stora talangen han är, han blir en kommande storspelare och skall nu vänja sig vid tempot och att bli snabbare i besluten, avslutar Forsman.

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/storvreta-ibk-skriver-2-ars-kontrakt-med__4518 Tue, 23 May 2017 14:44:31 GMT
Jacob Glas: Älska det man gör http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/jacob-glas-alska-det-man-gor__4516 Vad tycker du är viktigt för att bli en bra innebandyspelare?
─ Att man alltid gör sitt allra bästa på träning och match och samtidigt älska det man gör, berättar Jacob Glas.

Vad ska man förvänta sig när man har dig som tränare?
─ Jag kommer försöka få in roliga övningar där man samtidigt utvecklar sig som innebandyspelare, fortsätter han.

Vad har du för roliga Storvreta Summercamp minnen?
─ Det här blir mitt första Storvreta Summercamp och jag hoppas kunna få med mig många roliga minnen därifrån, avslutar Jacob Glas.

Sista anmälningsdag är 29 maj!

Läs mer och anmäl er här!

Adam Troy 23/5-2017


Jacob Glas: Älska det man gör

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/jacob-glas-alska-det-man-gor__4516 Tue, 23 May 2017 10:00:57 GMT
Storvreta IBK skriver nytt 1-års kontrakt med forwarden Nicklas Paulsson http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/storvreta-ibk-skriver-nytt-1-ars-kontrak__4515 24-årige Nicklas Paulsson är glad för nya kontraktet och ser fram emot att ta revansch med Storvreta IBK den kommande säsongen:

─ Jag är nöjd med nya kontraktet med Storvreta, det är i den klubben jag vill spela. Jag vill vara med och ta tillbaka guldet till Storvreta, jag är full av revanschlusta, säger Nicklas Paulsson och fortsätter

─ Mina ambitioner är att spela en betydande roll för laget och jag kommer försöka spela båda tufft och underhållande, så publiken kan förvänta sig ett och annat oväntat drag från mig, säger Paulsson.

Chefstränare Stefan Forsman är mycket glad för kontrakteringen av Nicklas Paulsson:

─ Nicklas är en irrationell spelare som bryter mönstret med sin fina teknik och sitt skott. Han har blivit mer slipad och kommer fortsätta utvecklas vad det gäller spelförståelsen, säger Stefan Forsman.

─ Förra säsongen blev hans poängbästa SSL-säsong och jag tror han kan göra ännu mer poäng. Jag ser honom användbar på flera positioner, såväl höger- som vänsterforward och även i centerpositionen. Han jobbar hårt såväl offensivt som defensivt och nu måste han bara försöka bli jämnare i sina prestationer och stärka upp sin fysik, avslutar Forsman.

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/storvreta-ibk-skriver-nytt-1-ars-kontrak__4515 Mon, 22 May 2017 19:00:40 GMT
Albin Sjögren: Det trodde jag aldrig skulle hända http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/albin-sjogren-det-trodde-jag-aldrig-skul__4514 Vad tycker du är viktigt för att bli en bra innebandyspelare?
– Det är ju något klyschigt man kommer dra till med. Men att våga misslyckas på innebandyplan, våga göra sköna grejer och ta mycket initiativ, lägga avgörande passningar och ta skott från dåliga vinklar och så vidare. Om du inte vågar kommer du aldrig att lyckas. Sen att träna stenhårt och alltid ge hundra procent jag tänker alltid att om jag inte är vän med klubban så kan man fan alltid kämpa, benen och inställningen är det aldrig fel på, berättar Albin Sjögren.

Vad ska man förvänta sig när man har dig som tränare?
– Man ska förvänta sig att ha roligt. Men lyssnar man inte så kan jag bli less. Så de barn som läser det här får gärna lyssna när jag håller i träningarna i sommar, fortsätter han.

Vad har du för roliga Storvreta Summercamp minnen?
– Roligaste minnet är när jag själv var en av barnen på Summercampen för cirka 10 år sedan. Jag hade Mattias Samuelsson och före detta Storvreta spelaren Kristoffer Svensson som ledare. Idag är jag otroligt bra vän med båda två. Det trodde jag aldrig skulle hända när jag var en av deltagarna.

Vad har du för hälsning till deltagarna?
– Som gammal nattvakt har jag en hälsning att lägg er i tid. Det är ingen lek att säga till 200 deltagare att gå och lägga sig, avslutar Albin Sjögren.

Sista anmälningsdag är 29 maj!

Läs mer och anmäl er här!

Summercamp_digital_ny.jpg

Adam Troy 22/5-2017


Albin Sjögren: Det trodde jag aldrig skulle hända

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/albin-sjogren-det-trodde-jag-aldrig-skul__4514 Mon, 22 May 2017 05:35:04 GMT
Emil Helmrich: Något man drömt om http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/emil-helmrich-nagot-man-dromt-om__4513

Adam Troy 21/5-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/emil-helmrich-nagot-man-dromt-om__4513 Sun, 21 May 2017 07:46:02 GMT
Highlights från välgörenhetsmatchen! http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/highlights-fran-valgorenhetsmatchen__4512

Adam Troy 20/5-2017

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/highlights-fran-valgorenhetsmatchen__4512 Sat, 20 May 2017 20:50:02 GMT
Uddamålsförlust i välgörenhetsmatchen i Alunda http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/uddamalsforlust-i-valgorenhetsmatchen-i-__4510 om efter fina kombinationer. Dryga åtta minuter in i andra kunde dessutom Sirius sätta dit 0-4. Men på kring en och en halv minut kunde Storvreta näta tre gånger. Först hittade Kristian Adolfsson in med ett backskott, assisterad av matchens lirare Niklas Winroth. Strax efter kunde Albin Sjögren sätta 2-4 och sen kom 3-4 av bara farten genom Winroth själv. Men med vassa forwarden Marcus Hellström på botbänken kunde Sirius utöka sin ledning genom lagkapten Johan Widh med blott sex sekunder kvar av andra perioden.
SIBKvsSiriusiAlunda_613.JPG
I periodpauserna bjöds det på intervjuer med båda lagets tränare framför en entusiastisk publik i Alunda. Innan matchen hade Friends föreläst kring mobbning och intäkterna från matchen kommer gå till utbildningar kring mobbning.

I den tredje var det dags igen för Sirius att näta bakom en välspelande Jacob Pettersson, 3-6 med tretton minuter kvar att spela. I slutminuterna kunde sen Emil Helmrich sätt sitt första mål för Storvreta IBK, 4-6, och sen kom också 5-6 när Sjögren hittade krysset bakom Sirius målvakt Tobias Steineck. Storvreta IBK tog ut målvakten i slutet och pressade på men kunde inte göra fler mål.
SIBKvsSiriusiAlunda_694.JPG
Förlust med 5-6 i en match där det viktigast ändå var syftet. Kampen mot mobbning går vidare och vi tackar ICA Alundahallen för ett riktigt bra arrangemang och publiken för ett härligt stöd.

Riktigt kul också att se de tre juniorerna som gjorde sin första match med Storvreta IBK:s SSL-lag. Andreas Weldemicael, Alexander Janols och Marcus Hellström gjorde alla tre riktigt bra insaters och kunde, med lite tur, fått med sig några mål från matchen.
SIBKvsSiriusiAlunda_853.jpg
Matchstatistik Storvreta IBK vs IK Sirius IBK 5-6
Period 1
03:12 Jakob Drews U2
11:49 0-1 Johan Elfving (Jakob Drews)
15:53 0-2 Johan Elfving (Henrik Malmgren)
16:14 0-3 Andreas Lundell (Filip Eriksson)
Period 2
08:06 0-4 Jakob Drews (Henrik Malmgren)
09:33 1-4 Kristian Adolfsson (Niklas Winroth)
10:30 2-4 Albin Sjögren (Emil Helmrich)
10:56 3-4 Niklas Winroth (Michael Jansson)
18:57 Marcus Hellström U2
19:54 3-5 Johan Widh (Jakob Drews)
Period 3
07:00 3-6 Erik Nilsson (Johan Strandberg)
16:27 Filip Eriksson U2
17:03 4-6 Emil Helmrich (Albin Sjögren)
17:53 5-6 Albin Sjögren (Niklas Winroth)

Storvreta IBK:s laguppställning
Viktor Klintsten (stod första perioden)
Jacob Pettersson (stod andra och tredje perioden)
Fredrik Lindholm
Albin Sjögren
Jacob Glas
Michael Jansson
Niklas Winroth
Andreas Weldemicael
Alexander Janols
Marcus Hellström
Jimmie Pettersson
Kristian Adolfsson
Mattias Samuelsson
Emil Helmrich

Adam Troy 20/5-2017


Uddamålsförlust i välgörenhetsmatchen i Alunda

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/uddamalsforlust-i-valgorenhetsmatchen-i-__4510 Sat, 20 May 2017 18:20:45 GMT
Stefan Forsman: Det är jätteviktigt! http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/stefan-forsman-det-ar-jatteviktigt__4498 Läs mer inför matchen här och se intervjun nedan.


StorvretaSirius.jpg

Adam Troy 20/5-2017


Stefan Forsman: Det är jätteviktigt!

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/stefan-forsman-det-ar-jatteviktigt__4498 Sat, 20 May 2017 07:10:10 GMT
Viktor Klintsten: Kom till Eriksdalshallen och se de bästa lira http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/viktor-klintsten-kom-till-eriksdalshalle__4497 Läs mer om All-Star Games i Eriksdalshallen och boka biljetter här.

– Det kommer bli kul. Rolig grej att dra ihop de bästa och latcha lite, berättar Viktor Klintsten.

Vad kommer du bidra med?
– Jag vet inte riktigt, konstaterar han med ett skratt. Har inte haft på mig utrustningen sen vi åkte ur, så vi får se hur det går.

Men du brukar vara ganska sevärd?
– Är det så? Jag försöker att alltid spela mitt spel så det kommer jag att fortsätta med.

Finns det någon du vill sätta stop för lite extra?
– Mika (Kohonen) såklart, avslöjar han med ett leende.

Har du någon hälsning till fansen?
–  Kom till Eriksdalshallen och se de bästa lira en rolig match, avslutar Viktor Klintsten.

Förutom match kommer det bjudas på en hel del annat med! Läs mer om All-Star Games i Eriksdalshallen och boka biljetter här.

Vill du bli tränad av Viktor Klintsten i sommar? Anmäl dig till till Storvreta IBK:s sommarläger!

Adam Troy 19/5-2017


Viktor Klintsten: Kom till Eriksdalshallen och se de bästa lira

]]>
adam@storvretaibk.se (Adam) http://storvretaibk.wd6.se/nyheter/viktor-klintsten-kom-till-eriksdalshalle__4497 Fri, 19 May 2017 15:44:56 GMT